Vattenmelongazpacho

Ett somrigt rosévin blir en bra kompis till gazpachon: Pierre Chavin Rosè från Provence. En örebrogitarrist spelar med ett par kompisar La Partida med Mats Norrefalk

4 port.

1 vattenmelon, ca 700g5 tomater
1 liten gul paprika
½ röd chili
1 vitlöksklyfta
saften av 1 lime
2 kvistar mynta
½ -1 tsk salt

Skär bort skalet från melonen och tärna fruktköttet grovt. Lägg i en skål för mixning.
Skölj och dela 3 av tomaterna på tvären med fästet mot skärbrädan.
Pressa fruktkött och saft genom en sikt genom att trycka på skalet. Häll de passerade tomaterna i skålen.
Ta vara på skalet och tärna det (utom fästet) och lägg det i mixerskålen tillsammans med melonkött och de återstående tomaterna som hackats.
Skölj, kärna ur och tärna och häll även i paprikan och chilin.
Lägg den skalade vitlöken, saften från limefrukten, salt och hackade myntablad i skålen tillsammans med det övriga, spar lite mynta till garnering.
Mixa soppan slät med stavmixer.
Ställ kallt tills den ska serveras