Mjuk pepparkaka med lingongrädde
75 g smält smör
3 st ägg
2 dl strösocker
½ msk malen kardemumma
½ msk ingefära
½ msk malda nejlikor
2 tsk bakpulver
3½ dl vetemjöl
1 dl lingonsylt
1 dl mjölk
Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
Smörj botten och kanter på en kakform med lite av det smälta smöret och bröa lätt.
Vispa ägg och strösocker riktigt poröst.
Blanda pepparkakskryddor, vetemjöl och bakpulver i en bunke.
Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i smeten.
Tillsätt lingonsylten och hetta slutligen upp det smälta smöret med mjölken och låt det koka upp.
Vispa till slut ned det smälta smöret och mjölken i kaksmeten
Häll det hela i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Servera ev. lingongrädde till kakan.
Lingongrädde:
2 dl vispad grädde
½ dl lingonsylt eller frysta lingon