Äppelcannelloni med basilikaglass

En oemotståndlig dessert som imponerar på de flesta! Lite pysslig att göra men väl värt besväret.
Vi njuter av ett
sött vin från Loire: Chateau de Fesles, Bonnezeax.
Till kaffet blir det Java Jive, med The Manhattan Tranfer.

4 port.
2 äpplen
1 msk socker
½ tsk kanel
2 ark filodeg (25x25cm)
smält eller flytande smör
råsocker eller farinsocker

Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar.
Vänd dem i socker och kanel.
Lägg ut filodegsbladen.
Dela dem på mitten och pensla smält smör på kanterna.
Fördela äppeltärningarna på bladen.
Vik in kanterna och rulla ihop degen till långsmala knyten.
Lägg dem på bakplåtspapper på plåt.
Pensla med smält smör och strö över råsocker eller farin.
Grädda i ca 10 min.

Basilikaglass
½ liter vaniljglass (helst med riktig vanilj)
1 msk hackad basilika

Blanda ner den hackade basilikan i glassen som serveras till den nygräddade frasiga äppelrullen.
Obs: Vanligt socker smälter ner medan de andra kristalliseras på ytan.
Se till att svepa in överbliven filodeg ordentligt så kan du spara den i kylskåp i 1 vecka