Kikärtsbräck med pesto
Ett luftigt smakrikt bröd bakat av kikärtor och dinkel
ca 12 bröd. 3½ tim
1 förpackning kokta kikärtor, 380 g
2 dl vatten
12 g jäst
5 dl fint dinkelmjöl (kan ersättas med vetemjöl)
1 tsk salt
1 msk rapsolja
½ msk honung
Pesto
50 g rostade solrosfrön
20 g ruccola
1 vitlöksklyfta
4 msk flytande smör/rapsolja
25 g riven ost
1 krm salt
Gör så här
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av
Tillsätt vatten och mixa till en slät massa
Blanda mixen med jäst, dinkelmjöl, salt, olja och honung i degblandare och kör i 10 min.
Låt jäsa i 2 tim.
Lägg degen på ett mjölat bakbord
Kavla ut den till en fyrkant på 30x40 cm
Bred ut peston på degen.
Vik in långsidorna så att de möts på mitten
Vik degen ytterligare en gång så att det blir 4 lager
Du har nu en platt längd
Dela den genom att skära till 12 bitar som trekanter med degskrapa
Låt bitarna jäsa i en timme
Grädda i 190° i ca 15 min.