Midsommarmeny
vecka 25
Sallad Burrata med småtomater och hallon
Dubbelmarinerad grillad kalkonfilé med färskpotatis, späda lökar, squash och sockerärter, krämig dragonsås med senap
Citronglass med basilikagubbar på mandelbotten
I år kommer vi få en fin midsommar med traditionellt firande för många. För oss och många som firar i mindre sammanhang är maten viktig.
Här har vi valt en tomat- och hallonröd sallad med delad krämig Burrata - en mycket god variant av mozzarella, olivolja och balsamvinäger och på toppen rostade hackade hasselnötter som förrätt. En fräsch somrig inledning med ett glas rosévin.
Dubbelmarinerad filé av kalkon, kyckling, gris eller nötfilé kräver lite planering. Enkel att laga men måste marineras 1 eller 2 dagar innan. Den marineras en andra gång efter stekning, ställs kallt och skivas tunt. Ät nykokt färskpotatis och några grillade primörer t.ex. squash, knipplök, minipaprikor och sockerärter till och dragon-senapssås med crème fraiche.
Drömgod citronglass med lemoncurd lagas med fördel dagen innan eller 3-4 timmar innan den serveras på en mandelbotten av mandelmjöl, äggvita och socker. Allt toppas med delade färska jordgubbar med hackad basilika och ev. blomsterdekoration. Glad midsommar!
Vinet vi valt till kalkonen är en Pinot Noir från Chile, Humo Blanco.
Harry Arnold och Radiobandet spelar The Midnight Sun Never Sets.