Laxburgare

Det blir en tysk Riesling till laxburgarna: YOKO Riesling, Pfalz.
Blood, Sweat & Tears spelar Spinning Wheel.

4 port.
400 g laxfärs eller laxbitar (finns i frysdisken)
1 bit purjolök eller litet knippe gräslök
1 ägg
2 msk senap
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
vitpeppar
smör-rapsolja att steka i

Tina färsen eller laxbitarna om det varit fryst.
Putsa av och hacka purjolöken/gräslöken.
Rör laxfärsen eller finhackade laxbitar med saltet så att det blir smidigt.
Tillsätt lök, ägg, potatismjöl, senap och vitpeppar.
Rör ordentligt så att smeten håller samman. Forma biffar.
Stek dem ca 3 min/sida
Servera dem nystekta med en hemlagad aioli, kokt potatis och grönt eller i nybakade hamburgerbröd med yoghurtsås, grönt och lite picklad lök.

Picklad lök med 1-2- 3 lag
Snabbt och enkelt fixat.
2-3 små rödlökar
1 dl socker
2 dl ättika
3 dl vatten

Skala rödlökarna.
Skiva dem tunt, helst på en mandolin.
Blanda socker, ättika och vatten i en kastrull och låt det sjuda tills sockret löst sig.
Lägg lökringarna i en ren glasburk, gärna med gummiring och klämma.
Häll den varma lagen över löken.
Låt svalna lite innan du sätter på locket.
Förvara svalt.