Till högreven njuter vi av ett vin från Portugal: Herdade dos Lagos.
Även musiken hämtar vi från Portugal.
1 dl rostade solrosfrön
250 g skogschampinjoner, kantareller eller karl-johanssvamp
Plocka riktigt späda nässlor (de små bränns inte).
Rensa dem och håll kokande varmt vatten över dem i en sil.
Skölj därefter i kallt vatten en liten stund.
Rosta solrosfrön kort i het torr stekpanna under omskakning.
Skala vitlöken och riv osten.
Häll solrosfrön, vitlök och nässlor i en hög skål och mixa dem med stavmixer eller matberedare. Häll på oljan och kör peston ganska slät.
Salta, peppra och smaka av.
Pizzadegen
Lös jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i 4 delar och låt jäsa i ca 30 min.
Förbered under tiden svamp- viltfyllningen.
Tänd grillen eller sätt ugnen på 220 grader.
Skiva eller dela svampen i mindre bitar, skala och hacka löken och strimla köttet. Hetta upp och stek lök, svamp och kött i en panna. Salta och peppra. Ställ åt sidan. Riv osten.
Kavla ut degbitarna. Bred på peston och övrig fyllning.
Grädda en i taget i ca 10-12 minuter