Pizzabullar med spenatpesto

Till pizza blir det givetvis italienskt vin, Zenato Garda Merlot och en gitarrversion av Beatle's And I Love Her med Pat Metheny

8 pizzabullar i form

3 dl vatten
25 g jäst
7½ dl vetemjöl
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 sats pesto (se recept)
75 g fetaost

Rör ut jästen i vattnet.
Blanda i mjöl, olja, salt och gurkmeja.
Kör i degblandare i 10 min.
Låt degen vila i 30 min.
Kavla ut degen till ca 50x15 cm.
Bred ut peston på degen, som när man bakar kanelbullar.
Rulla ihop degen och dela den i 16 bitar.
Starta ugnen på 200°.
Ställ bullarna i en smord och mjölad form och låt dem jäsa i 45 min.
Du kan även grädda bullarna separat.
Tärna fetaosten fint och strö den över brödet.
Sätt in bullarna i ugnen och sänk temperaturen till 180°.
Grädda i ca 35 min.

Pesto
2 dl riven lagrad ost
1 dl rostade solrosfrön
50 g färsk spenat

1- 2 vitlöksklyftor
1½ dl flytande smör/rapsolja
1 tsk salt

Lägg ingredienserna i en mixer till en fast röra.