Pizzabullar

Pizzabullar med spenatpesto

8 pizzabullar i form 

3 dl vatten 
25 g jäst 
7½ dl vetemjöl 
2 msk rapsolja 
1 tsk salt 
1 tsk gurkmeja 
1 sats pesto (se recept) 
75 g fetaost

Rör ut jästen i vattnet. 
Blanda i mjöl, olja, salt och gurkmeja. 
Kör i degblandare i 10 min. 
Låt degen vila i 30 min. 
Kavla ut degen till ca 50x15 cm. 
Bred ut peston på degen, som när man bakar kanelbullar. 
Rulla ihop degen och dela den i 16 bitar. 
Starta ugnen på 200°. 
Ställ bullarna i en smord och mjölad form och låt dem jäsa i 45 min. 
Du kan även grädda bullarna separat. 
Tärna fetaosten fint och strö den över brödet. 
Sätt in bullarna i ugnen och sänk temperaturen till 180°. 
Grädda i ca 35 min. 

Pesto
2 dl riven lagrad ost
1 dl rostade solrosfrön 
50 g färsk spenat

1- 2 vitlöksklyftor
1½ dl flytande smör/rapsolja
1 tsk salt  

Lägg ingredienserna i en mixer till en fast röra.