4 port nykokt pastahemlagad eller färdigköpt) 150g färsk spenat 400g mindre eller delade kycklingfiléer smör/rapsolja till stekning
Saffranssås 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1-2 msk olja från soltorkade tomaterna på burk grön buljongtärning 1 msk tomatpuré 1 pkt saffran 3 dl kokande vatten salt och peppar 2 dl vispgrädde 50 g parmesan att riva 1 burk (150 g) soltorkade tomater i olja
Tillbehör riven parmesan
Sås Skala och hacka lök och vitlöksklyftor. Fräs dem i tomatolja, tillsätt buljongtärningen, saffran, tomatpuré och kokande vatten. Låt såsen koka en kort stund tills löken blir mjuk. Tillsätt grädden och småkoka ytterligare några minuter. Salta och peppra såsen lätt. Ställ såsen åt sidan medan du bryner kycklingen runt om. Krydda med salt och peppar. Tillsätt en aning vatten, sänk värmen och låt dem bli genomstekta under lock ca 15 min. Skiva upp, varmhåll och servera dem till pastarätten. Dags att koka pastan i rikligt med vatten . Riv parmesanosten och strimla tomaterna. Hetta upp såsen när övriga ingredienser är färdiga. Smaka av ordentligt. Tillsätt slutligen de strimlade tomaterna. Vänd ner nykokt avrunnen pasta i såsen strax före serveringen. Servera pastan i sås varvad med spenatbladen på varma djupa tallrikar. Låt var och en riva lite parmesan över och lägga kyckling på sin tallrik.