Svart vinbärsmousse i mandelformar

Till söt dessert behöver vi ett sött vin, från Ungern hämtar vi Grand Tokaj Szamorodni.
Softly as in a Morning Sunrise spelar The Modern Jazz Quartet,

4 port.
Svart vinbärsmousse:
2 dl svarta vinbär eller andra bär
2 msk socker
2 dl vispgrädde

Häll rensade vinbär och socker i en mixer.
Passera moset genom en sil om du vill ha det slätt och fint.
Vispa grädden och blanda ner den i moset.
Servera vinbärsmoussen i mandelformar eller med mandelskorpor.

Tips:
Bärmoussen kan även lagas av andra bär.

Mandelformar:
1 dl mandel
½ dl socker
100 g smör
1 ägg
2 dl vetemjöl

Skålla, skala och mal mandeln.
Rör socker och smör poröst.
Blanda i mandel, ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg.
Låt den vila kallt ca 30 min.
Sätt ugnen på 170° varmluft
Smörj formarna med smält smör och tryck ut deg, ganska tunt i formarna med mjöliga tummar.
Grädda formarna i nedre delen av ugnen tills de är guldgula, 5-7 min.
Låt kakorna svalna. Stjälp försiktigt upp dem och lossa dem ur formarna.