persiljepesto, kantarell-lökfyllning och rot-grönsakerna. (se nedan)
Kavla ut degen så att den täcker en ugnsplåt.
Låt jäsa ca 10 min. Sätt ugnen på 225° varmluft.
ca 20 g (½ kruka) persilja
½ dl rostade solrosfrön
1 skalad vitlöksklyfta
½ dl olja
salt, peppar
Lägg persilja, rostade solrosfrön, vitlök och olja i en mixer eller bunke.
Mixa och smaka av med salt och peppar.
Skölj och skrapa ev. morötterna om de är jordiga.
Ta bort fästet och det fula på blasten på lökarna. Dela dem i kvartar.
Skölj, skär bort rot och blast på rödbetorna. Skrapa ev. bort det jordiga och dela i kvartar. Lägg alla rot – och grönsaker i en form med olja.
Sätt in dem i 175° varmluftsugn i 15-20 min. Sommartid på grillen/muurikan.
ca 1 liter kantareller
1 gul lök
smör att steka i
salt och peppar
1 dl riven hårdost
Skala och finhacka löken.
Fräs det hela i smör och smaksätt med salt och peppar.
Gräddningsdags!
Bre persiljepesto på pizzan.
Fortsätt med kantarellfräset.
Riv lite hårdost över svampen och sätt in pizzan i den varma ugnen ca 15 min.
Hetta upp de rostade grönsakerna i ugnen några minuter innan du fördelar dem över den färdiga pizzan.
Salta grönsakerna och ringla ev. över lite olja.