Lite enkel ”fingermat” – söta oemotståndliga babytomater delade mitt itu med en klick färskost, några droppar olja och lite kryddgrönt passar bra att börja med.
Puy Chérie Rosé är ett somrigt vin till fisken
rivet
3 dl matyoghurt
½ färsk riven gurka
1 stor skalad hackad vitlöksklyfta
salt och peppar
ev. lite olja
Tvätta och koka småpotatisar i kokande saltat vatten.
Förbered alla grönsaker för grillning och sätt på grillen.
Hacka och förbered gremolata och blanda till tzatziki.
H
4 port.
90
½ dl socker
Koka rabarbern med socker på svag värme i cirka 10 minuter.
Tillsätt ingefära och låt svalna.
Vispa färskost, grädde, socker och vaniljsocker fluffigt.
Krossa digestivekexen till fina smulor.
Varva rabarber med färskostvisp och kaksmulor i lager i glasen.
Avsluta med rabarber och ev. en kvist citronmeliss eller mynta.
1 ask machésallad
2 förpackningar mozzarellaost
1 ask körsbärs- eller plommontomater
1 färsk gul eller röd lök
2 msk olivolja
salt, peppar
Skölj och dela tomaterna.
Skiva mozzarellaosten.
Ta bort rotfästet och det yttersta grova på löken.
Skiva löken, även stjälken.
Fördela tomathalvor, lökringar och mozzarellan över salladen.
Ringla över lite olja. Salta och peppra lätt.
Egyptisk kryddblandning med nötter eller mandel och frön att strö över sallader, grillat och lätta varmrätter
3-4 stjälkar rabarber
2 msk strösocker
½ tsk stött kardemumma
100 g mandelmassa
3dl turkisk yoghurt
Grovriv mandelmassan på en bakplåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen cirka 4-5 minuter, håll koll under tiden för det går snabbt.
Låt svalna.
Skala och skär rabarbern i korta smala bitar.
Lägg dem i en en kastrull med lite socker och kardemumma.
Låt rabarbern mjukna under försiktig up