Rostad palsternacka med sardeller och kapris
4 port.
ca 400 g palsternacka
2 msk olja (1 msk till rostning och 1 msk att fräsa lök i)
lite salt
1 mellanstor gul lök
2 sardellfiléer (ansjovis går också bra)
2 tsk kapris
svartpeppar
hackad persilja
Sätt ugnen på 200° varmluft.
Skala och skär palsternackorna i mindre bitar på längden.
Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olja. Salta lätt.
Sätt in i ugnen i 20-25 min tills de känns mjuka och fått fin färg.
Förbered under tiden den salta lök-sill-kaprisblandningen.
Skala och finhacka löken. Fräs den i lite olja.
Tillsätt finhackade sillfiléer och kapris.
Ta ut de rostade palsternackorna ur ugn och strö över den frästa lök-sillblandningen. Vrid lite svartpeppar från kvarn över.
Toppa med persiljehack.