Grön sparrissoppa med räkor
4 port.
1 liten gul lök
1 msk smör
250 g fryst grön sparris
1 dl frysta gröna ärter
½ tärning grönsaksbuljong
5 dl vatten
3 dl grädde
salt och peppar från kvarn
ca 150g frysta skalade räkor
Tina sparrisen och räkorna.
Skala, hacka och fräs löken i smör i en gryta.
Tillsätt sparris, skuren i bitar.
Ta upp och spar knopparna till slutet.
Häll i de gröna ärterna, grönsaksbuljong och vatten.
Koka i 5 min. tills sparrisen är mjuk.
Ta grytan från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer.
Tillsätt grädden, lite i taget och koka upp. Salta och peppra.
Kör soppan med mixerstav precis innan du häller upp den i skålar om du vill ha en skummig soppa.
Lägg sparrisknoppar och räkor i soppan.
Servera gärna en skiva rostat rågbröd till.