Örtmarinerad stekt kalkon i skivor med ugnsgrönt och fullkornsris
4 port.
600-700g fryst kalkonfilé
1 msk hackad timjan
1 msk hackad persilja
rivet skal och saft av 1 citron
1 hackad vitlöksklyfta
olja
salt och peppar
1 röd paprika
1-2 gula lökar
1 broccolistånd eller annat vårgrönt
smör till stekning
4 port. fullkornsris
vatten till kokning
1 buljongtärning
riven hårdost
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela, kärna ur och skär paprikan i klyftor.
Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med lite olja och salt.
Baka i ugnen ca 10 minuter.
Tillsätt skalad lök i smala klyftor och broccoli i buketter och tunt skivad ansad stjälk.
Låt dem tillagas tillsamman i ytterligare ca 8 min.
Skiva under tiden den tinade kalkonfilén i längsgående skivor.
Blanda hackat kryddgrönt med vitlök, citron och kryddor i en bunke.
Lägg ner kalkonskivorna och vänd dem i marinaden.
Ta ut grönsakerna ur ugnen, ringla över lite mer olja, salt och peppar.
Stäng av ugnen och låt dem stå i eftervärmen.
Stek fågelköttet i en het stekpanna ca 3 minuter på varje sida,
vänd flera gånger så det steks jämnt.
Servera skivorna på toppen av det gröna tillsammans med fullkornsris och riven ost.