Kyckling tonnato
4 port.
4 kycklingfiléer (ca 500 g)
2 tsk salt
nymald svartpeppar
Sås
1 burk tonfisk i vatten (200 g)
3 sardellfiléer
2 dl crème fraiche (eller hemlagad aioli +yoghurt)
2 msk citron- pressad
3 msk kapris
1 tsk salt
nymald svartpeppar
Tina kycklingen om den varit fryst. Putsa bort hinnor.
Börja med att laga såsen.
Låt tonfisken rinna av.
Mixa alla ingredienser till såsen med mixerstav.
Smaka av med salt och peppar.
Koka de hela kycklingfiléerna i lättsaltat vatten under lock tills den är så gott som genomkokt, ca 15 min, tills innertemperaturen är 70°.
Låt den svalna lite innan du skär filéerna i tunna skivor och kryddar med salt och peppar.
Lägg upp sallad och kyckling på tallrikar eller uppläggningsfat.
Skeda över såsen och garnera med kapris.
Servera med nykokt potatis, småbladig sallad och halverade tomater.