Fisk Gremolata
4 port.
600g torskfilé eller annan fisk
salt och peppar
2 msk olja
1 litet knippe persilja
rivet skal av ½ citron
2 vitlöksklyftor
Tina fisken om den varit fryst.
Sätt ugnen på 160° varmluft.
Häll olja i en ugnsfast form.
Lägg i fiskfiléerna och vänd dem så att de får olja på bägge sidor.
Salta och peppra fisken och sätt in formen i ugnen i 10 -12 min.
Hacka under tiden persiljan, riv skalet av halva citronen och hacka vitlöken.
Ta ut formen ur ugnen och strö på persilja-citron-vitlökshacket.
Sätt in fisken i ugnen ytterligare 3-4 min.
Servera kokt, gärna pressad potatis och förvällda rädisor till.
En kall sås av naturell yoghurt eller gräddfil smaksatt med kapris, salt och peppar
och en sallad blir saftigt och gott till.