Filodegsknyten med spenat och fetaost
250 g babyspenat
3 knipplökar med blast
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 pkt fetaost
lite salt och peppar
2 ägg
sesamfrön
3 dl grekisk eller turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
hackad persilja
citronzest
Lägg spenaten någon minut i kokande vatten. Spola genast av i iskallt vatten.
Hacka spenaten grovt och lägg åt sidan.
Putsa av och hacka knipplökarna med blast, finhacka vitlöken.
Stek löken mjuk utan att ta färg i olja i stekpannan.
Tillsätt och fräs även spenaten helt kort.
Smula ner fetaosten och ett lätt uppvispat ägg.
Salta och peppra lätt och ta bort från plattan.
Dela filodegsarken på mitten.
Lägg upp ett i taget på skärbräda.
Bred fyllning i en tunn sträng i nederkant.
Vik in kanterna och rulla till en fast rulle.
Pensla sista biten med lite av det andra uppvispade ägget.
Lägg skarven neråt på bakplåtsklädd plåt.
Upprepa proceduren med de andra bladen.
Pensla med resterande ägg och strö på sesamfrön.
Grädda i ugnen i ca 10 min.
Blanda under tiden till yoghurtsåsen med vitlök, persilja och lite citronzest.
Servera knytena ljumma med kall sås.