Dillkokta torskfiléer
4 port.
4 torskfiléer, färska eller frysta
1 tsk salt
2 fiskbuljongtärningar
½ liter vatten
några dillkvistar med stjälk
Tina ev. och ta bort ev. ben
Koka upp fiskbuljongen i en låg vid traktörpanna.
Lägg i de benfria filéerna och låt dem sjuda på svag värme i ca 5 min.
Fisken vara fast och vit och bladig när du känner på den. Servera den nykokta fisken på en bädd av färsk potatissallad. Garnera med dillvippor och servera ärthummus till.
Ärtgrön hummus
½ påse (250g) frysta ärter
1-2 vitlöksklyftor
1 -2 tsk saft av citron
1-1½ dl rapsolja
½ tsk salt
2-3 varv på pepparkvarn
Spola de frysta ärterna under rinnande varmt vatten i ett durkslag.
Mixa dem i en matberedare/mixer tillsammans med skalade vitlöksklyftor, citron och olja.
Smaka av med salt och peppar.
Färskpotatis- och rädissallad
4 port.
800g-1 kg färskpotatis
1 knippe rädisor
Senapsvinägrett
1 msk dijonsenap
3/4 dl rapsolja
1 msk vatten
salt och svartpeppar
½ dl hackad gräslök, dill och dragon
eller andra örter
Tvätta och skrapa färskpotatisen lätt.
Lägg i kokande saltat vatten.
Koka den ca 15 min. tills den är mjuk.
Låt ånga av och svalna lite innan den skivas.
Tvätta och blasta av rädisorna.
Koka dem i saltat vatten ca 5 min.
Skiva även rädisorna.
Blanda till dressingen med hackat kryddgrönt.
Häll dressingen över skivad potatis och rädisor i en skål.