Squashsoppa med kokosmjölk
4 port.
2 squash
8 dl grönsaksbujong av tärning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
lite olja att fräsa i
1 liten hackad chilipeppar eller 2 kryddmått chilipeppar
citronsaft av ½ citron
2 dl kokosmjölk
salt, peppar
Tillbehör:
1 knippe rädisor
1 dl solrosfrön
bladen av 1 kvist mynta
1 dl örtolja av 3 msk hackat kryddgrönt och olja
1baguette i skivor
Skölj squashen, skär bort fästet och fula fläckar och skiva squashen.
Skala och hacka lök och vitlök grovt.
Fräs lökhack, vitlök, squash och chilipeppar i olja några minuter under omrörning.
Blanda till buljongen och häll den över.
Låt det hela koka mjukt i 10-12 min. på svag värme.
Blasta av, skölj och dela under tiden rädisorna i kvartar.
Rosta solrosfrön i en het torr stekpanna några minuter.
Strimla myntabladen och pressa saften ur den halva citronen.
Hacka valfritt kryddgrönt och blanda med olja.
Dra grytan med soppa åt sidan.
Tillsätt kokosmjölken och koka ytterligare 5 min.
Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Skiva och rosta skivad baguette som serveras till soppan.
Häll upp den färdiga soppan på djupa tallrikar.
Garnera med rädisor, solrosfrön och mynta.
Ringla örtoljan över soppan.