Veckomeny V26
Kall kryddig yoghurtsoppa, bröd
Potatisspagetti i persiljegrön sås, grillade lammracks
Grillade nektariner med mozzarella
Efterlängtad sol och värme. Vi njuter och pustar om vartannat.
Det gäller att anpassa sig, dra ner på tempot och laga mat som svalkar och piggar upp.
Iskall yoghurtsoppa med kardemumma, fänkål och koriander är en bra lunch eller inledning på middagen med små rågsnittar och hackat kryddgrönt.
En grönsakssvarv eller bra skärare som gör långa strimlor är en användbar kökspryl inte bara till råkost, här för att göra potatisspagetti. Enklare än det låter. Se receptet.
Fina små grillade lammracks och lite färsk timjan toppar tallriken med grön spagetti. Ett gott glas lätt rödvin till i värmen ger livet guldkant.
Lägg halverade persikor eller nektariner på den ännu heta grillen. Njut dem med lite mozzarella eller krämig burrata, olivolja och basilika. Vi frossar i sommarens örter i alla rätter när grönskan är som rikast.
Våra vänner, Adam och Susanne har valt vin och musik den hät veckan:
Tissot & Potel La Sixième Côte Pinot Noir frå Jura blir veckans vin.
Nature Boy med Nat King Cole ackompanjerar lammkotletterna