Spaghetti med burrata, sparris, tomat och lomo
4 port.
400 g spaghetti eller linguine
1 stor burrataost (krämig mozzarella)
1 knippe sparris
200 g tomater
100g lomo (spansk lufttorkad kotlett)
salt och peppar
Örtolja:
1 dryg dl finhackat kryddgrönt
1-2 vitlöksklyftor
2 dl god olja
Koka pastan i rikligt med vatten, salt och en aning olja.
Bryt bort det nedersta hårda på sparrisen och förväll den i 8-10 min.
Spola dem kalla för att bibehålla färgen.
Klyfta eller skiva tomaterna.
Hacka det kryddgröna och vtlökarna fint och blanda med olja, salt och peppar.
Häll av och skölj pastan.
Lägg upp på ett stort fat och blanda med delade sparrisstjälkar, klyftade tomater, skinkskivor och slutligen den krämiga osten.
Häll örtoljan över, salta och peppra från kvarn.
Låt var och en förse sig och dela på osten.