Grillgrönt med viltfärs och kantareller
4 port.
Ca 600g färskpotatis4 rödbetor
4 färska morötter, gärna i olika färger
2 gula färska lökar
1/2-1 squash, ca 300g
2-3 paprikor i olika färger
500g viltfärs
ca 250g kantareller
olja att steka i
salt, peppar
Dragonsås – fuskbearnaise
2-3 dl crème fraiche eller yoghurt
1 msk osötad senap
½ -1 msk hackad färsk dragon
ev. lite salt och peppar
Tina färsen om den varit fryst.
Rensa, borsta av svampen och dela den ev. (skölj inte)
Skrapa och skiva färskpotatisen.
Ta bort blasten och det grova på rödbetorna.
Dela dem på mitten eller i kvartar beroende på storlek.
Gör samma sak med morötterna.
Skär bort rotfästet och den fula blasten på lökarna (spar gärna lite av det gröna).
Skölj och skär squashen i skivor, dela och kärna ur paprikorna.
Tänd grillen och förbered muurikan eller grilla/stek i ugn eller på annat sätt.
Blanda till dragonsåsen.
Häll lite olja i den varma grillpannan och börja med att steka potatis och rödbetor som tar längst tid. Passa noga, vänd på skivorna och för det halvfärdiga åt sidan medan du grillar övriga grönsaker.
Vi avslutade med att steka färs och kantareller med allt det gröna runt om i ytterkant.
Salta och peppra och bjud matgästerna att ta för sig direkt från grillen.