Trädgårdsmästarns skördegryta med kalkon
4 port.
700g färskpotatis
4 färska morötter
4 knipplökar
1 broccoli
150g sockerärter
ett par kvistar färsk dragon+ lite till serveringen
6 dl kycklingbuljong (vatten +2 buljongtärningar)
2 dl crème fraiche
Marinerat kalkonbröst:
ca 600g kalkonbröst (fryst)
1 dl rapsolja
2 msk balsamvinäger
2 msk soja
2 skivade vitlöksklyftor
Blanda till marinaden och lägg i kalkonköttet.
Låt ligga ett par timmar eller över natten.
Torka av köttet och bryn det i en stekpanna tills den får fin färg.
Tvätta och skrapa potatisen. Dela stora potatisarna.
Tvätta och skrapa morötterna och dela dem i ca 5 cm långa bitar.
Putsa av och dela broccolin i buketter.
Ta bort rotfästet och det fula på lökblasten. Kvarta lökarna och skär en del av blasten i långa bitar.
Rensa sockerärterna och dra bort den grova tråden.
Ställ in kalkonfilén i ugnen på 125 grader tills den når en innertemperatur på 65 grader.
Blanda till kycklingbuljongen och koka upp med dragonbladen.
Lägg ner grönsakerna i en viss ordning, beroende på koktid.
Börja med potatisen, efter några minuter morötterna och broccoli.
Sen lökklyftor och allra sist sockerärterna.
Ta upp 4-5 små kokta potatisar och lägg dem i en annan kastrull.
Sila över det mesta av buljongen och mixa potatisen med mixerstav.
Varmhåll och tillsätt lite crème fraiche i taget under vispning.
Smaka av med salt och peppar.
Ta ut köttet och skär filén i tunna skivor.
Servera gärna grönsakerna i djupa varma tallrikar och häll den krämiga såsen med ännu lite dragon över.
Lägg slutligen på köttskivorna.