Kikärtsbräck med pesto
ca 12 bröd.
1 förpackning kokta kikärtor, 380 g
2 dl vatten
1/2 pkt jäst
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk rapsolja
½ msk honung
Pesto
50 g rostade solrosfrön
20 g färsk spenat (eller andra små gröna blad)
1 vitlöksklyfta
4 msk rapsolja
25 g riven ost
1 krm salt
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av.
Tillsätt vatten och mixa till en slät massa.
Blanda mixen med jäst, mjöl, salt, olja och honung i degblandare och kör i 10 min.
Låt jäsa i 2 tim.
Blanda under tiden till peston.
Börja med att rosta solrosfrön i panna och riv osten.
Häll alla ingredienser i en skål och mixa. Ställ åt sidan.
Lägg degen på ett mjölat bakbord
Kavla ut den till en fyrkant på 30x40 cm.
Bred ut peston på degen.
Vik in långsidorna så att de möts på mitten.
Vik degen ytterligare en gång så att det blir 4 lager
Du har nu en platt längd
Dela den genom att skära till 12 bitar som trekanter med degskrapa
Låt bitarna jäsa i en timme
Grädda i 190° i ca 15 min.