Biff Lindström med råriven rödbeta och fetaostsås
4 port.
500 g lamm, vilt eller nötfärs
1 ägg
1 gul lök
1 stor eller 2 mindre råa rödbetor
1msk kapris
3/4 dl vatten
1 dryg tsk salt
vitpeppar, från kvarn
smör, till stekning
Skala och hacka löken fint. Skala och riv rödbetorna.
Blanda ihop färsen med ägg, lök, rödbetor och kapris.
Späd med vatten och krydda med salt och peppar.
Forma biffar och stek dem i smör.
De kommer att vara lätt rosa inuti pga rödbetorna.
Servera med kokt, gärna puréad potatis med lite mjölk.
Fetaostsås
200g fetaost eller motsvarande
2 dl fast naturell yoghurt
1 skalad hackad vitlöksklyfta
lite mald svartpeppar
Smula osten i en bunke.
Tillsätt yoghurt och vitlök och mosa samman med en gaffel.
Smaka av med lite peppar.