Varm sallad med rot- och grönsaker
och fetaoströra
4 port.
4 rödbetor
4 morötter
2 rödlökar
2 msk rapsolja
salt och peppar
200 g frysta haricots verts
1 förpackning hjärtsallad (crunchita, baby gem el.dyl)
salt och peppar
Fetaoströra
1 förpackning fetaost (200 g)
2 dl matyoghurt
1-2 hackade vitlöksklyftor
hackad persilja
salt och peppar
Tillbehör
ca 500g lammfilé eller annat valfritt lättlagat kött
smör till stekning
salt, peppar.
Sätt ugnen på 175 grader
Skala rotsakerna och löken.
Klyfta rödbetorna och skär morötterna i långa stavar och lägg dem i oljad ugnsform i ca 25 min. Lägg i lökklyftorna efter 15 min. och bönorna strax före serveringen.
Skölj salladen och dela varje huvud längs med. Grilla salladen kort i en het ugnstålig panna i ugnen.
Blanda till fetaoströran av mosad fetaost, yoghurt, vitlök, persilja, salt och peppar
Salta, peppra och ringla lite olja över det grillade som serveras på fat eller var sin tallrik.
Bjud fetaoströran till.
Tillbehör
Toppa salladen med några skivor nystekt lammfilé eller annat gott om du vill förgylla salladen med lite protein.