1 pkt ägg- eller platta risnudlar
1 stor bukett slätbladig persilja
2 vitlöksklyftor
½ dl rapsolja
Skala och skär palsternackan i smala sneda bitar.
Strimla den skalade rödlöken, ansade purjolöken och sköljda urkärnade paprikan.
Dela ev. sockerärterna på mitten.
Förbered och koka platta ägg- eller risnudlar i rikligt med vatten.
Mixa den grovt delade persiljan med lite stjälk kvar i en matberedare.
Tillsätt de skalade, delade vitlökarna och kör en kort stund.
Häll lite olja i taget i tubröret och mixa till slät konsistens.
Hetta upp lite olja i en wokpanna eller stekpanna.
Lägg i kycklingen och låt den få fin färg på hög värme.
Salta och peppra.
Tillsätt alla grönsakerna och låt fräsa med i några minuter under omrörning.
Häll på buljongen, sojan och den pressade apelsinsaften.
Låt småkoka i några minuter, salta och peppra.
Häll persiljesåsen över de nykokta nudlarna och rör om.
Servera woken på en bädd av persiljenudlar.
Strö lite sesamfrön över.