Sätt ugnen på 150° varmluft. Vispa upp äggvitorna tills de börjar stelna. Tillsätt citronsaften och fortsätt vispa. Vänd ner lite florsocker i taget och vispa samman till ett fast skum. Vänd nu ner vaniljsocker och majsstärkelse. Bred eller spritsa ut marängsmeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 25-30 min. Låt svalna en aning innan du vänder bottnen upp och ner på ett nytt bakplåtspapper. Dra försiktigt bort det gamla och låt marängen svalna. Rårör blåbär och socker till en syltkonsistens. Vispa upp grädden lätt. Fortsätt att vispa den tillsammans med färskosten till en fast smet. Bred den på marängbotten. Bred sedan ut blåbärssylten. Rulla med hjälp av bakplåtspappret ihop till en rulle med skarven neråt. Pudra florsocker över. Skär rullen i sneda trekanter.