Potatispaj med krämig ostfyllning, späda grönsaker och skinkrosor

Det börjar våras och vi avnjuter ett rosévin: M de Minuty.
Simon and Garfunkel sjunger om månaden: April Come She Will.

4 port.
ca 500 g potatis (ej färskpotatis)

Fyllning:
300 g färskost
2 vitlöksklyftor
1 dl hackat grönt (örtkryddor, persilja, gräslök, späda spenatblad el.dyl.)
salt och peppar
1 knippe grön sparris
1 knippe rädisor
100 g tunn kallrökt skinka el.dyl 
ärtskott eller andra skott

Skala och koka potatisen.
Sätt ugnen på 175° varmluft.
Mosa den kokta potatisen med en potatisstöt eller purépress.
Smörj en springform (tårtform med löstagbar kant) med lite olja.
Tryck ut den söndermosade potatisen i botten och upp på kanterna med händerna.
Sätt in den i ugnen i ca 10 min. så den börjar få färg i kanten och inte känns kladdig.
Rör samman ostfyllningen med grönt, vitlök och kryddor.
Ta bort det grova på sparrisstjälken och förväll det späda kort.
Blasta av, skölj och skiva rädisorna.
Ta isär och förbered skinkrosorna och klipp skotten.
Fyll pajskalet med ostfyllningen och dekorera med sparris i korta bitar, skivade rädisor, skinkrosor och gröna skott.
Lossa pajen försiktigt från kanten och bottnen av formen med en mjuk stekspade.
För den försiktigt över på ett större fat.
Servera gärna sallad vid sidan om.
Festlig måltid!