Frasiga läckra knyten av filodeg fyllda med kryddig stekt kyckling i små bitar, hackade nötter, torkade aprikoser och riven ost. Små hjärtblad av sallad, svarvade rödbetor och snabbkokta röda linser smakar bra till.
Till dessert blir det saffranspannkaka dvs. risgrynspudding med mandel och saffran, bär och grädde.
Blanda salt och kryddor i en bunke och vänd runt filéerna.
Sätt på en varm stekpanna med fett och bryn kycklingen runt om.
Låt den eftersteka på lägre värme ett par minuter.
Ta bort och ställ att svalna.
Ta fram och förbered filodegsbladen.
Täck över dem tills de ska fyllas (de torkar lätt).
Sätt ugnen på 175° (varmluft).
Hacka valnötterna och aprikoserna.
Riv osten och dela kycklingen i mindre bitar.
Blanda samman allt till fyllningen.
Dela filodegsbladen mitt itu. (8 st)
Pensla med lite smör och lägg på lite fyllning i nederkanten (det ska räcka till 8 knyten).
Rulla bladet ett varv och vik in kanterna. Fortsätt rulla till ett knyte.
Upprepa samma sak med de återstående bladen.
Lägg knytena på plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i 8-10 min.
Servera dem nygräddade med sallad och kokta linser, ris eller risoni.