4 port. 600 g innerfilé av kyckling 1 tsk salt 1 tsk ingefära ½ tsk chilipeppar ½ tsk svartpeppar smör eller olja till stekning 4 ark filodeg
Fyllning:75 g valnötter 12-15 torkade aprikoser 3 dl riven ost stekt kyckling i mindre bitar (se ovan) lite smält smör ca 2 tsk sesamfrön
Tina kycklingen, putsa bort ev. senor. Blanda salt och kryddor i en bunke och vänd runt filéerna. Bryn kycklingen runt om i het stekpanna med lite fett och efterstek på låg värme ett par minuter. Ta bort och ställ att svalna. Ta fram och förbered filodegsbladen. Täck över dem med fuktig handduk tills de ska fyllas (de torkar lätt). Sätt ugnen på 175° (varmluft). Hacka valnötterna och aprikoserna. Riv osten och dela kycklingen i mindre bitar. Blanda samman allt till fyllningen. Dela filodegsbladen mitt itu. Pensla med lite smör och lägg på lite fyllning i nederkanten (det ska räcka till 8 knyten). Rulla bladet ett varv och vik in kanterna. Fortsätt rulla till ett knyte. Upprepa samma sak med de återstående bladen. Lägg knytena på plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i 8-10 min. Servera dem nygräddade med sallad och kokt ris eller risoni.