Potatisgulasch med grillad torskrygg

Vintips: Terazze Della Luna Pinot Gris.
Musik: Wonderful Tonight med Eric Clapton

Potatisgulasch med grillad fisk och vitlöksgräddfil

4 port

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 paprikor (valfri färg)
10 potatisar (ca 800 g)
½ dl tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk kummin
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
3 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten)

Fisk:
4 fiskfiléer (ca 500g) torsk eller annan fisk
olja
salt, peppar

Vitlöksgräddfil:
2 dl gräddfil
2 vitlöksklyftor
persilja

Skala och hacka löken och vitlöken.
Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
Skala och skär potatisarna i bitar.
Lägg lök, paprika och potatis i en gryta.
Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, kummin, salt och chilipeppar.
Häll över grönsaksbuljong. Låt puttra under lock ca 15 min tills potatisen är mjuk.
Förbered under tiden den färska eller tinade fisken. Pensla med lite olja och salta och peppra lätt.
Blanda gräddfilen med 2 hackade vitlöksklyftor.
Hetta upp grillpanna eller grill.
Lägg fisken på grillen när potatisen i grytan känns mjuk.
Grilla 2-4 min. på var sida beroende på filéns tjocklek.
Den ska vara vit och fast i köttet.
Lägg den nygrillade fisken på gulaschen med en klick gräddfil.
Servera med slätbladig persilja.