Rödbets- och äppelsallad

Sauvignon Blanc blir vårt vinval till salladen: Sancerre Les Pierris
Musik till det är: Time of the Season med The Zombies.

dbets- ocäppelsallad med senapsvinägrett och rostade frön

4 port.

4 rödbetor 
vatten
2 svenska äpplen
½ dl rostade rapsfrön eller senapsfrön 

Vinägrett:

1 msk osötad senap
3 msk rapsolja
1 msk vinäger
salt, peppar

Skölj av rödbetorna, koka upp vatten och lägg i rödbetorna.
Sänk värmen när det åter börjat koka. 
Sjud betorna tills de känns mjuka ca 45 min.
Blanda under tiden till vinägretten och rosta dina frön kort i het panna.
Skölj, kvarta, kärna ur och skär äpplena i klyftor när rödbetorna börjar bli färdiga.
Dra av skalet av de färdigkokta rödbetorna under vatten så lossnar det bättre.
Skär de ljumma betorna och äpplena i klyftor och lägg upp på fat. 
Ringla över vinägretten och strö över frön.
Ät gott bröd till.