500 g kalkonbröst, alt. kyckling salt, peppar 1 dl riven smakrik ost 12 färska salviablad eller 2 tsk torkade 100 g kallrökt skinka 2 msk smör 1½ dl vitt vin 1 liten hackad rödlök 1½ dl kalvbuljong (av fond och vatten)
Tina kalkonköttet om det
varit fryst Sätt ugnen på 180° varmluft. Skär kalkonbrösten/filéerna i längsgående skivor som schnitzlar. Salta och peppra lätt på bägge sidor. Fördela ost och salviablad på skivorna. Rulla ihop dem på längden och linda in varje rulle i en skinkskiva. Fäst med tandpetare om det behövs. Bryn de färdiga rullarna lätt runt om. Lägg dem sedan med skarven ner i en ugnsfast form. Häll över vinet. Låt den finhackade rödlöken koka ihop med kalvbuljongen några minuter. Häll lökskyn runt om rullarna. Sätt in i ugnen i ca 10 min. Låt dem gå till 60°. Kolla med termometer eller skär ett snitt och se till att de ser färdiga ut (Obs! de får ej bli torra).
Svamprisotto
4 port.
1 medelstor gul lök 3 dl havreris olja att fräsa i 8 dl grönsaks– eller svampbuljong 4 dl färsk svamp eller 2 dl förvälld salt och peppar 1 dl riven parmesanost + lite till serveringen 1-2 dl vitt vin
Skala och finhacka löken. Fräs lök och havreris i het olja i en rymlig kastrull. Späd med lite buljong i taget. Låt riset koka långsamt i 10-15 min. Sätt nu in kycklingen med vin i ugnen så att allt blir klart samtidigt. Fräs svampen delad i mindre bitar i smör, salta och peppra. Tillsätt svampen och osten i risotton. Späd med lite vin i taget. Smaka av med salt och peppar. Servera med riven ost, gärna skivade tomater och rödlök vid sidan om.