200 g rotselleri ca 150 g bladspenat 2 vitlöksklyftor smör salt och peppar 1 liter grönsaksbuljong 1 gul lök 1 pkt bacon 50 g parmesan 4 äggulor svartpeppar från kvarn ev. hackad persilja
Skala och svarva sellerin eller riv på en grov rivskiva. Putsa av spenatbladen (eller tina fryst) och grovhacka den. Skala och hacka vitlökarna fint. Fräs spenat och vitlök i lite smör tills det mjuknar. Salta och peppra lätt. Hetta upp buljongen. Hacka lök och bacon till fina tärningar. Riv osten. Dela äggen och ta tillvara vitorna till senare. Lägg ner sellerin i kokande buljong och koka 3-4 min. tills lite tuggmotstånd kvarstår. Fräs lök och bacon i en aning fett i het stekpanna. Häll av sellerin genom durkslag. Ta fram 4 tallrikar (värm dem gärna) och lägg fräst spenat i botten på varje tallrik. Lägg de kokta selleristrimlorna som nystan ovanpå spenaten. Fortsätt med lök-baconhacket. Krydda nu med svartpeppar och lite salt. Ströver den rivna osten. Gör en fördjupning i mitten av ”pastan” och lägg äggulan i boet. Slutligen lite hackad persilja. Låt var och en vända ner ägget för att göra rätten krämig och fulländad.