700 g färskpotatis 4 färska morötter 4 knipplökar 1 broccoli 150 g sockerärter ett par kvistar färsk dragon+ lite till serveringen 6 dl kycklingbuljong (vatten +2 buljongtärningar) 2 dl crème fraiche
Marinerat kalkonbröst:
ca 600 g kalkonbröst (fryst) 1 dl rapsolja 2 msk balsamvinäger 2 msk soja 2 skivade vitlöksklyftor
Blanda till marinaden och lägg i kalkonköttet. Låt ligga ett par timmar eller över natten. Torka av köttet och bryn i stekpannan tills det får fin färg. Tvätta och skrapa potatisen. Dela stora potatisarna. Tvätta och skrapa morötterna och dela dem i ca 5 cm långa bitar. Putsa av och dela broccolin i buketter. Ta bort rotfästet och det fula på lökblasten. Kvarta lökarna och skär en del av blasten i långa bitar. Rensa sockerärterna och dra bort den grova tråden. Ställ in kalkonfilén i ugnen på 125 grader tills den når en innertemperatur på 65 grader. Blanda till kycklingbuljongen och koka upp med dragonbladen. Lägg ner grönsakerna i en viss ordning, beroende på koktid. Börja med potatisen, efter några minuter morötterna och broccoli. Sen lökklyftor och allra sist sockerärterna. Ta upp 4-5 små kokta potatisar och lägg dem i en annan kastrull. Sila över det mesta av buljongen och mixa potatisen med mixerstav. Varmhåll och tillsätt lite crème fraiche i taget under vispning. Smaka av med salt och peppar. Ta ut köttet och skär filén i tunna skivor. Servera gärna grönsakerna i djupa varma tallrikar och häll den krämiga såsen med ännu lite dragon över. Lägg slutligen på köttskivorna.