Äppelcannelloni med basilikaglass
4 port. 40 min.
En oemotståndlig dessert som imponerar på de flesta! Lite pysslig att göra men väl värt besväret.
2 äpplen
1 msk socker
½ tsk kanel
2 ark filodeg (25x25cm) Välj helst färsk fildodeg (från mejeri eller bakavdelning)
Smält eller flytande smör
Råsocker
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar.
Vänd dem i socker och kanel.
Lägg ut filodegsbladen.
Dela dem på mitten och pensla smält smör på kanterna.
Fördela äppeltärningarna på bladen.
Vik in kanterna och rulla ihop degen till långsmala knyten.
Lägg dem på bakplåtspapper på plåt.
Pensla med smält smör och strö över råsocker eller farin.
Grädda i ca 10 min.
Basilikaglass
½ liter vaniljglass (helst med riktig vanilj)
1 msk hackad basilika
Blanda ner den hackade basilikan i glassen som serveras till den nygräddade frasiga äppelrullen.
Tips! Byt ut råsocker mot farin om du har det hemma. Vanligt socker smälter ner medan de andra kristalliseras på ytan.
Se till att svepa in överbliven filodeg ordentligt så kan du spara den i kylskåp i 1 vecka.