Ris med räkor, paprika, sparris och currysmör
4 port.
4 dl långkornigt ris
300g räkor utan skal
1 liten vitlöksklyfta
100g smält smör
1 msk curry
1 tärnad röd paprika
1 pkt frysta sparris
1 dl hackad persilja
1 msk färskpressad citronsaft
Tina räkorna om de varit frysta.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och finhacka vitlöken.
Smält smöret och blanda det med vitlökshack och curry.
Skölj, kärna ur och hacka paprikan till små tärningar.
Förväll sockerärterna 2-3 mim. i kokande vatten och salt.
Dela dem i mindre bitar.
Häll av kokvattnet från riset och låt det ånga av.
Lägg i räkorna och paprikatärningarna och sockerärter i bitar.
Pressa citronsaft och strö på hackad persilja.
Lägg upp i serveringsskål eller gryta och häll det kryddade smöret över.
Vänd runt med serveringsbesticken så att allt blandas ordentligt.